Stumfilm (silent movie)

Resumé

I denne opgave skulle vi arbejde med stumfilm som medie, det vil sige som vores produkt. Vi fik tildelt en målgruppe, som var unge mennesker på vores egen alder. Dette ville dog gøre det svært, da vores målgruppe er vant til sex, vold, action og reality-tv.

For at finde ud af hvilket emne, der ville være passende for målgruppen, blev der analyseret markedsforhold. Der blev lavet informationssøgning på stumfilm og på selve målgruppen, så det var muligt at ramme målgruppen rigtigt og bruge de rigtige effekter i filmen.

 

 Metoder samt fagets kernestof

Forundersøgelse

Før stumfilmen kunne laves, blev der lavet forundersøgelse på forskellige modeller og teorier. Vi gik ind og undersøgte Stimuli/respons (kanyleteorien), Maslows behovspyramide og Qvortrups kommunikationsmodel. Disse modeller er gode at bruge i forhold til selve produktet. Så man er sikker på at produktet arter sig rigtigt til sin målgruppe.

Der blev også lavet en forundersøgelse på markedsforholdet. Der blev fundet informationer om emnet stumfilm samt informationer om vores målgruppe. Da vi dog selv ligger i den målgruppe, er det også nemmere at forestille sig, hvilke ting man godt kunne tænke sig at se og hvilke budskaber en stumfilm skal have.

 

Produktion

På baggrund af informationssøgningerne og forundersøgelserne på de forskellige modeller og teorier, blev der lavet en stumfilm, der gav unge et indblik i deres behov samt en problemstilling, der findes i det daglige.

Til at lave filmen har jeg brugt min telefon til at optage med. Det er en SONY Xperia Z5 ultra. Til at redigere filmen, har jeg brugt Windows Moviemaker.

Under produktionen skulle man tænke på hvilket musik man ligger på, da der er noget med ophavsret af musik osv.

 

Design

Filmen er sat op enkelt og ikke for meget teknisk i den. Alt man ser i filmen er enten optaget selv eller skrevet selv inde på moviemaker. Filmens handling er simpel og ikke for kringlet. Filmen er optaget nede i Sønderborg Roklub, da jeg alligevel var nede og træne. Så klubben har lagt lokaler til.

 

Selv-evaluering og refleksion

Selvom jeg fik lavet forundersøgelserne i rimelig god tid, havde jeg ingen idéer til plottet af filmen før nogle dage før fremvisning. Jeg løb også ind i problemer med at få lavet storyboard og drejebog. Da jeg ofte løber tanker og plots igennem mit hoved flere gange, så lå det hele i hovedet den dag det skulle optages og ikke på papir.

Stumfilmen blev lavet ud fra Maslows behovspyramide, da det var vigtigt at ramme de unges behov og de konflikter de kan skabe i hverdagen. Filmen blev desværre for langtrukken med både tekst og udtrykkende i filmen. Skuespillernes udtryk var til at læse, så teksten gjorde filmen langtrukken, og det skal ændres til næste gang. Jeg skal også tænke lidt mere på ophavsretten af musikken til filmen. Dog er musikken downloaded via et program der kan hentes inde på Windows store, så kan ikke se kunstneren. Næste gang skal hele opgaven også planlægges bedre end det blev, da min makker droppede ud. Syntes selv at filmen blev god, selvom der var så mange problemer i starten.

 

Dokumenter fra projektet

Brainstorm

Refleksionspapir omkring stumfilm – (word fil)

Link til film: https://www.youtube.com/watch?v=LinzUTFWFPU

 

 

 

Advertisements